Moj najbolji prijatelj sastav

Ukoliko ti je potreban sastav na temu vezanu za prijateljstvo. Na pravom si mestu. Prvi i drugi sastav su za niže razrede, dok je treći malo ozbiljniji, ali najbolje je da ga pišu učenici otprilike sedmog razreda. Nadamo se da ćete pronaći ono što tražite na našem sajtu i da ćete pronaći sebe u nekom od sastava na ovu temu. Prve dve teme su u ženskom rodu, dok je treća tema u muškom rodu, ali svakako možete promeniti kako god želite. Javite nam koju ste ocenu dobili, srećno!

MOJ NAJBOLJI PRIJATELJ SASTAV

Moj najbolji prijatelj sastav Primer 1

Nikada nije lako naći nekoga sa kim ćeš se u svemu slagati, ko će te za sve razumeti i ko će ti bukvalno čitati misli. Zato se svi valjda trudimo da u osnovnoj školi nađemo neku takvu osobu, sa kojom ćemo biti potpuno otvoreni!

Imate li pravog najboljeg prijatelja? Ja sam sigurna da imam. _____ mi je zaista najbolji prijatelj. Ona je uvek tu za mene. Ona zna sve o meni; čak i moje tajne, koje niko drugi ne zna. Ne mogu ništa da joj prećutim! Ona je osoba koja će mi pomoći kada nisam raspoložena, okrene mi mrštenje naopačke i učini da se bolje osećam u vezi sa sobom. Ne mogu da zamislim boljeg prijatelja. Volim je više od svega i može se reći, umrla bih za nju. _____ i ja smo uvek zajedno; bez obzira gde se nalazimo! Posećujemo tržne centre, obiđemo sve moguće radnje i često idemo u bioskope, uvek idemo zajedno na more…Zajedno smo zaista nezaustavljive! Pre nekoliko dana napravile smo zaista super instagram slike i okačile ih, da svi vide koliko se nas dve volimo! Uvek idemo zajedno u kupovinu, a ona mi pomaže da odaberem šta mi lepo stoji i šta mi ne bi bas odgovaralo…Uvek je iskrena, to je pravilo broj jedan kod svakog prijateljstva! Što se tiče domaćih zadataka, često pomažemo jedna drugoj, nikada ne dozvoljavamo da neka od nas nema kvalitetno uradjen domaći…. Kao i kod svakoga,  problemi sa porodicom i ostalim prijateljima su neizbežni, zato se nas dve trudimo da uvek saslušamo jedna drugu i nađemo najbolje rešenje… Pomaže mi kroz najteža vremena, a tu je za mene i kada sijam, apsolutno nikada nije ljubomorna. Teško je naći takvog prijatelja. Možete imati par dobrih prijatelja na koje možete da računate ponekad, ali da zaista verujete u nekoga i da u svkom momentu zante da je tu za vas, to je jako teško naći. Bez nje ne bih bila srećna kao sada. Imamo toliko šala koje niko drugi ne bi razumeo. Ne razumeju svi naše glupe šale i mogli bi pomisliti da smo jako nezrele i djetinjaste, ali zajedno, mi i najozbilniju stvar učinimo zabavnom i smešnom, naš smeh je nemoguće zaustaviti! Ona je tip osobe koju nikada ne bih mogla da slažem. Čak i da sam je pokušala slagati, ona me tako dobro poznaje da zna kada god hoću da joj kažem bilo šta neistinito…Uz sav moj Poker fejs, ona će znati da sam slagala, toliko dobro me zna! Ne znam kako to radi! Ponekad mislim da može da čita misli, ali ne verujem… Ono što je najzanimljivije, je da zna unapred šta hoću da kažem. Takođe zna sve moje izraze i kako zvučim kada sam veoma srećna, frustrirana, depresivana, iznervirana ili bilo šta drugo. Ona je prijatelj koga bi zaista svako poželeo.

Nezavisno od situacije, osećanja ili mesta, ja znam da će moja najbolja drugarica uvek biti tu, uz mene. Pružiće mi podršku kada sam najsrećnija i pokušaće da me uteši kada sam zaista tužna, u svakom slučaju, tu je. Ne verujem da ću ikada imati boljeg prijatelja, a svako ko stane rame  uz rame sa njom, svaka mu čast!

Sastav o prijateljstvu – Primer 2

Prijatelj je svako sa kim možeš da stvoriš neraskidivu vezu, protkanu međusobnom naklonosti koja formira odnos. Osoba može imati mnogo prijatelja u zavisnosti od svog karaktera i stila komuniciranja, ali mislim da postoji jedan najvažniji prijatelj za svakoga.

U različitim životnim fazama potrebni su nam prijatelji koji su na istom nivou kao i mi da bismo se uklopili, ali nekim ljudima to nije opcija, jer oni veruju u funkcionisanje nezavisno od toga, nezavisno od promena, što je naravno u redu. Psiholozi preporučuju ljudima da nikada ne budu sami, bilo to zbog međusobne pomoći ili zbog zajedničkih ciljeva. Postoji i činjenica da su mehanizmi za suočavanje sa bilo kojim životnim stresom bolje kada se uključe prijatelji. Prijatelj može biti bilo ko, ali najbolji prijatelj je obično osoba koja najviše ceni ono što ti jesi… Najbolji prijatelj je porodica.

Moja najbolja prijateljica je devojka po imenu ­­­­_____. Odrasli smo zajedno. Naši roditelji su bili prijatelji sa fakulteta,zaposlili su se na istom mestu i tako su završili u istom kvartu… Otac joj je doktor dok je moj otac anesteziolog. Budući da smo bili mladi, igrali bismo  se zajedno, išli u školu zajedno…. Bili smo razdvojeni oko godinu dana, jer se ona na kratko preselila daleko od nas,  ali kasnije mi se pridružila u mojoj sadašnjoj školi. To je bio jako srećan dan u mom životu… Razdvajanje mi je omogućilo da shvatim da je ona zapravo moj najbolji prijatelj, jer je bilo teško bez nje. Moj najbolji prijatelj i ja smo u istoj školi, ali u različitim razredima, ali to nam ne smeta, jer smo svakog odmora zajedno. Svakodnevno komuniciramo. Moja najbolja prijateljica poseduje kvalitete zbog kojih sam je volela. Pre svega, uvek je znala da me nasmeje. Ljubazna je prema svima, čak i prema životinjama. Odrasle smo kao sestre i ona mi je bila veća sestra od moje rođene,  jer me je oduvek štitila od svih mogućih problema. Pokušala je za sve da me savetuje najbolje što je mogla i veoma sam joj zahvalna na tome.  Inteligentna je i akademnski, a i što se tiče svakodnevnice. Nisam baš bila uspešna u svom razredu, imala sam puno problema da se uklopim, ali uz njenu pomoć sam definitivno uspela da se poboljšam…Njen osećaj za modu je besprekoran, uvek poželim da sam ja to obukla, a ne ona, toliko je interesantan stil… Uvek krade pažnju svih kad hodamo zajedno, što me čini nevidljivom pored nje, ali to mi nimalo ne smeta. Imamo vrlo maštovite umove. Ponekad samo sedimo i planiramo svoju budućnost i neverovatno je kako se ona šali o svemu. Želi da bude lekar baš kao i njen otac i veruje u humanost. Nikada nisam upoznala nekog sličnog njoj.

Zaista bih volela da ostanemo prijateljice zauvek, i mislim da, koliko god nam se putevi budu razdvojili nas sve ćemo ostati u kontaktu i verne jedna drugoj. Znam, bez svake sumnje da me nikada neće napustiti i da ću u njoj uvek imati najbolju drugaricu.

Prijateljstvo sastav

Prijateljstvo sastav – Primer 3

Oduvek sam se pitao kako naši roditelji imaju prijatelje, koji su uz njih celoga života. Nije mi nikada bilo jasno. Ali nakon par godina u osnovnoj školi, shvatio sam, da još od mladih dana gradiš svoje odnose i biraš svoje prijatelje.

Tako sam ja izabrao svog najboljeg druga, za kog sam siguran da će to i ostati još mnogo godina koje slede. Uopšte ne sumnjam u to. Kad sam bio u 2. razredu, ____ se pridružio našoj školi i baš našem razredu. Njegovi roditelji su seupravo doselili u naš grad i evo ga, prvi put u novom gradu, novoj školi, novom razredu i novim ljudima oko njega. Srećom, moj učitelj ga je naterao da sedi sa mnom u klupi.  U početku je bio pomalo stidljiv, ali do kraja dana, obojica smo se osećali ugodno jedno s drugim. Nakon toga, kada smo se svakodnevno viđali, shvatili smo da imamo dosta sličnosti i to je omogućilo potrebu za što više druženja između nas dvojice. Ali povratka nije bilo od jednog rođendana. Pravo prijateljstvo je počelo na rođendanu zajedničkog druga kada je ostalo poslednje parče torte i on je odlučio da će ga podeliti sa mnom. Znao sam dobro da bi on podelio to parče ukusne torte sa bilo kim, ali baš to mi je i bilo dovoljno. Znao sam da mi treba neko ko neće biti cicija, koji će sa mnom sve želeti da deli. Ovaj događaj je za mene bio dovoljan da poželim da se zbližim sa ____. Bio je jako vaspitan i kulturan dečko, ali nije bio dosadna, kakva većina kulturnih jeste. Bio je jako zabavan. Ne sećam se da sam nekada čuo bilo šta nezanimljivo od njega ili da sam se osećao neveselo. Dečko je jednostavno kralj zabave. Nije bilo važno da li smo sami ili u nekom društvu, nas dvojica smo bili neraskidivi tandem. Zajedno organizujemo žurke za sve drugare, ima veliko dvorište u kome uvek igramo društvene igre. Dođe tu i poneka devojčica. A veoma je dobar sa ženskim rodom, zbog čega mu se divim još više. Svakim danom učim od njega kako da reagujem, kada šta treba da uradim i koja je ona prava za mene.

Kako su godine prolazile, shvatio sam da nema razloga zašto mi on ne bi bio prijatelj za ceo život… On uvek misli pozitivno i motiviše sve u društvu. Govori vrlo pristojno i nikada se ne svađa sa mnom i drugima. Nikad ne laže, što je jako bitno. Veoma je smešna osoba i voli da nam priča viceve od kojih padamo u nesvest od smeha. Nikad nije dozvolio da budem tužan. Jako je saosećaan za jednog dečaka i zato se ponekad pitam sa koje je planete pao. Sposoban je da nađe rešenje za bilo šta teško u našim školskim mukama i me podržava, bilo da dobijem jedinicu ili peticu. Popularan je u školi, jer je jako sposoban, dobar je u sportskim i drugim dodatnim aktivnostima. Uvek dobija visoke ocene na testovima i bukvalno je svima idol. Uopšte nije bubalica, već sve što je potrebno pohvata na času, što meni dokazuje da je jako inteligentan. Dobio je brojne nagrade na sportskim takmičenjima i odlično igra fudbal i tenis. Bilo mi je jako zanimljvo kako tako dobro poznaje dva kontradiktorna sporta.

Ono što me zaista tera da ostanem u kontaktu sa njim je to što voli apsolutno sve iste stvari kao i ja. Nama dvojici nikada nije dosadno, ako ne igramo igrice, onda gledamo neki kul akcioni film, ako ne gledamo televiziju onda slušamo muziku i gledamo klipove na jutjubu. Teško je naći nekoga sa kim ćeš imati toliko sličnosti. Zato sam odlučio da ga čuvam. A nadam se da će i on mene. Jer kako naći osobu za koju znaš da će uvek da bude tu uz tebe i da nikada neće da te ostavi na cedilu. Ja sam svakako našao.

Nije bitno da li ćemo nekad u budućnosti biti razdvojeni stotinama kilometara, on je jadan jedini prijatelj za ceo život. Siguran sam da ćemo uvek biti u jako dobrom odnosu, jer smo takvi tipovi, druželjubivi, a uz to dvojica koja su po svakoj osobini slična. Znam da ćemo sazreti, da ćemo odrasti, ali nikada nećemo zaista biti razdvojeni. Siguran sam u to.

Leave a Reply