Pismo deda mrazu sastav

Pismo Deda Mrazu

Pismo Deda Mrazu – sastav

Bliži se nova godina u svuda oko nas oseća se miris prazničnog raspoloženja. Novogodišnji praznici su nešto zaista prelepo i moram priznati da se iskreno radujem. Još jedna godina je iza nas, čini mi sa da je baš brzo prošla, ali, to sad nije važno. Oduvek sam verovao u Deda Mraza i u njegove čarobne moći i uvek sam mu pisao pismo u kojem sam navodio svoje želje. To ću i sada da uradim, moje pismo Deda Mrazu glasi ovako:

“Dragi Deda Mraze,

Nova Godina je pred našim vratima i zbog toga se osećam veoma lepo i prijatno. Malo je reći da volim zimu, obožavam je. Obožavam da se igram u snegu, obožavam da pravim raznorazne figure i skulpture od snega. Zima je, u svakom pogledu, čarobno i idilično godišnje doba. Tokom čitave godine trudio sam se da budem što bolji i obazriviji dečak. Slušao sam sve što mi stariji kažu, bio sam poslušan i ni sa kim se nisam zamerio ili posvađao. Najviše sam se usmerio ka školi, jer sam dao obećanje roditeljima da ću popraviti sve svoje ocene. Ponosan sam na sebe što sam to obećanje ispunio i što sam svoje ocene podigao na veći nivo. Tvoje reči iz jednog pisma koje si mi poslao, stalno stoje u mojoj glavi i podsećaju me da moram da se trudim da budem bolji i uspešniji. Nikada nisam bio dečak koji je loš, nemiran i nestašan, uvek sam se trudio da se ponašam primerno i umereno. Verujem da se trud i rad isplate, verujem u svoj uspeh i u svoje želje. Pre svega, u ovom pismu, mili Deda Mraze, hteo sam da te zamolim da ispuniš nekoliko mojih želja. Voleo bih da imam svoj bicikl, nikada nisam imao bicikl koji je samo moj, uvek sam ga delio sa starijim bratom. Imam ogromnu želju da obiđem čitav grad biciklom, volim vožnju i zaista uživam u tome. Nadam se da će tvoje veliko srce imati razumevanje za tu moju želju. Takođe, želim i jednu lepu košarkašku loptu. Svi moji drugovi imaju lopte za košarku, a ja to nikada nisam imao. Zbog toga mi je veoma krivo i bio bih presrećan kada bih dobio takvu loptu. Mislim da su moje želje skromne i razumne, šaljem ti puno pozdrava. Unapred sam ti zahvalan na svemu.”

      Tvoj Stefan

Najviše na svetu bih želeo da Deda Mraz pročita moje pismo i da baci pogled na moje želje. Bio mu večito zahvalan kada bi mi ispunio barem jednu želju. U suštini, sve to nije toliko važno. Važno je uživati u praznicima i lepoj atmosferi, važno je biti u društvu prijatelja i dragih osoba. Svim ljudima na ovom svetu želim sve najlepše, srećna nova godina!

Pismo deda mrazu sastav

Pismeni sastav pismo deda mrazu

Bliži se dan kada ćemo svi slaviti Novu Godinu, zima je u punom jeku i od hladnoće ruši sve pred sobom. Praznici koji su vezani za Novu Godini, predstavljaju nešto sasvim posebno i jedinstveno. Nova Godina, u kombinaciji sa zimon i snegom, donosi puno čarolija. Najvažnije i najinteresantije je to što za Novu Godinu dolazi Deda Mraz i svuda deli poklone deci. U to ime, pročitaću vam pismo koje sam ove godine pripremio i namenuo Deda Mrazu. To pismo glasi ovako:

“Dragi i mili Deda Mraze,

Presrećan sam što ćeš i ove snežne zime posetiti naš kraj i ulepšati život svih nas. Tvoju pojavu izuzetno cenim i poštujem, ti si jedno dobro i humano biće, koje zaslužuje svaku pohvalu. Dobro pamtim svaku životnu lekciju koju sam dobio od tebe, svaka tvoja reč je mudra i na svom mestu. Ova godina je na izmaku i odbrojava svoje poslednje dane i sate. Bliži se Nova Godina i možda je sada pravo vreme za neki novi početak. Pre svega, želim da ti se zahvalim na prošlogodišnjem poklonu. Poklon je bio baš sjajan i apsolutno po mojoj želji. Došao je trenutak da ti saopštim svoje želje za ovu godinu i nadam se da možeš da ih ostvariš. Prva moja želja je da dobijem puno divnih poklončića i slatkiša. Obožavam iznenađenja i iskreno se radujem svakom malom poklončiću. Apsolutno nije važno šta je u poklonu, važna su osećanja. Oduvek sam važio za dečaka koji obožava slatkiše, prosto ne mogu da odolim slatkoj hrani. Druga moja želja je da moji roditelji i drugovi uvek budi zdravi, veseli i nasmejani. Ta moja druga želja je, u suštini, važnija od prve. Najvažnije je da smo svi živi i zdravi i da se dobro družimo i slažemo. Moji roditelji su moje sve i volim ih najviše na svetu, molim te da im podariš sve najbolje. Od drugarstva nema većeg bogatstva, iskreno volim svoje drugove i molim te da im podariš sve najlepše. Slobodno mogu reći da sam uvek bio pošten i iskren i da nikada nisam učinio neko loše delo. Tokom čitave godine trudio sam se da pomažem starim i nemoćnim osobama. Želim da ti se pohvalim jednim dobrim delom. Naime, na ulici pronašao sam povređenog goluba koji nije mogao da leti. Uzeo sam ga u ruke i nežno odneo svojoj kući. Brinuo sam se o njemu, čuvao ga i pazio. Krilo je vremenom zaraslo i golub je radosno odlepršao. Bio sam srećan zbog njega, bio sam srećan što je, na neki način, dobio novi život. Verujem da razumeš moju radost i moju ispunjenost zbog svega toga. Verujem u tvoju velikodušnost i u tvoje plemenito srce i nadam se da će moje želje biti ostvarene.”

Tvoj Nemanja

U ovom pismu trudio sam se da budem što otvoreniji, iskreniji i direktniji. Nadam se da će Deda Mraz biti blag prema meni i nadam se da će uslišti moje zahteve, tj. želje. Deda Mraz je za mene legendarno i tajanstveno biće koje ima beskrajno veliko srce i koje čini samo dobra i plemenita dela. Upravo zbog toga poštujem, volim i cenim Deda Mraza. To će uvek biti tako, jer dobrota je nešto što ne gubi svoju vrednost, nešto što traje i što se ne manja.

Pismo za deda mraza sastav

Svi dobro znamo da je Deda Mraz usko povezan za Novu Godinu i sve događaje u vezi nje. Deda Mraz je neko ko ispunjava sve želje, neko usrećuje decu i veseli čitavu planetu. Deda Mraz donosi radost, Deda Mraz donosi sreću, Deda Mraz budi u ljudima sve najbolje i najpozitivnije. Običaj je da deca, kada dođe Nova Godina, pišu pismo Deda Mrazu, u kome navode svoje želje, snove i maštanja. Ali, pre nekoliko dana, dogodilo se nešto zaista čudno i neverovatno. Ubeđen sam da mi nećete verovati, ali zaista sam dobio pismo od Deda Mraza. Da bi vam lakše i bolje preneo sve što mi je on rekao, navešću vam čitavo pismo. To pismo glasi ovako:

“Dragi moj dečače,

Svake Nove Godine čitam tvoja pisma i došao sam do zaključka da si ti jedan izuzetno dobar, pošten i plemenit dečak. Po tvom pisanji se vidi da si jako dobar i osećajan i da imaš veliko srce. Veoma cenim i poštujem dečake kao što si ti i upravo zbog toga ti se obraćam ovim pismom. Imam jedan veliki problem koji nikako ne mogu da rešim bez tvoje pomoći. Nalazim se u planini iznad tvog sela i dalje ne mogu da idem. Moji irvasi su slučajno skrenuli sa puta i usmerili moje sanke ka jednom starom ogromnom drvetu. Na svu sreću, nisam se ništa povredio. Ali, sanke su se polomile i zbog toga ne mogu da nastavim svoj put. Hitno mi je potreban jedan čekić i nekoliko eksera, kako bih popravio sanke i nastavio svoju misiju. Molim te da mi pomogneš, u nevolji sam i zbog toga se veoma loše osećam. Mislim da ćeš me veoma lako naći u šumi, samo prati snežne tragove i sve će ti biti jasno. Naravno, obećavam ti da ću ti, čim dođeš, pokloniti nešto neverovatno lepo. Neka to bude iznenađenje, neka to za sada bude tajna. Veoma mi je drago što u tebi mogu da vidim prijatelja i što mogu računati na tvoju podršku i pomoć. Siguran sam da ćeš opravdati moje poverenje, po svemu sudeći, ti si dečak koji ne ume da bude loš i koji je stvoren da bude dobar, pošten i učtiv. Šaljem ti puno pozdrava iz snegom zavejane šume, nadam se da ćeš uskoro doći i da će sve biti u najboljem redu. Volim te puno dečače mili i želim ti sve najdivnije u životu.”

Tvoj Deda Mraz

Kada sam ovo pismo uzeo u svoje ruke, nisam verovao svojim očima. Mislio sam da je sve to samo san, samo plod moje beskonačno velike mašte. Ali, u životu je sve moguće i čuda se zaista dešavaju. Veoma sam počastvovan ovim pismom od strane Deda Mraza i svoje zadovoljstvo ne umem i ne želim da krijem. Zahvalan sam Deda Mrazu na svemu, zahvalan sam mu što postoji i što usrećuje decu i ljude. Bez Deda Mraza svaka Nova Godina bila bi dosadna i čudna, Deda Mraz je simbol Nove Godine, Deda Mraz je simbol sreće, blagostanja i radosti. Sve dok postoji Deda Mraz, postojaće i sreća na ovoj planeti.

Leave a Reply