U susret praznicima sastav

U susret praznicima – sastav

U susret praznicima – sastav

Kada pomislim da su praznici veoma blizu, na mom licu nacrta se beskrajno veliki osmeh. Svaka pomisao na praznike mi daruje neku posebnu energiju, neku posebnu snagu. U većini slučajeva, na dan praznika se ne ide u školu i to je nešto što mi se jako dopada. Ne želim da kažem da ja ne volim školu i da izbegavam da idem u nju, već želim da kažem da je svakom čoveku potreban odmor i da je praznik idealna šansa za to. Kada je praznik, osećam se sasvim lepo, opušteno i bezbrižno, praznici donose sreću ljudima, praznici donose veselje. Kao što sam već rekao, svakom čoveku je potreban dan odmora, dan kada će zaboraviti sve loše i kada će se prepustiti samo dobrim stvarima. Bez tog dana čovek bi bio veoma napet i svaka sitnica bi mogla u njemu da izazove lavinu nervoze, stresa i besa. Praznici su tu da pošalju poruku mira čitavom svetu i svim ljudima. Praznici spajaju ljude i ukazuju na prave vrednosti. Sada, kada su nam praznici tako blizu, idealna je prilika da vam ispričam jedan zanimljiv praznični događaj. Te godine smo  praznično slavlje organizovali u našem domu i veoma smo se trudili da sve bude na svom mestu i kako treba. U naš dom došli su naši porodični prijatelji i svi smo se lepo družili i zabavljali. Pevali smo najlepše pesme i igrali smo najdivnije igre. Naša kuća bila je puna veselja i sve je blistalo i cvetalo. Ono što to slavlje izdvaja od ostalih jeste jedna specijalna igra koju smo svi zajedno igrali. Ta igra zove se istina ili izazov. Na primer, jedan čovek postavi drugom pitanje i on na to pitanje iskreno odgovara ili prihvata određeni izazov. Ne pamtim kada sam se toliko smejao kao tog dana, zaista mi je bilo lepo, interesantno i uzbudljivo. Na neki način smo se tog prazničnog dana svi još više zbližili. Najkraće moguće rečeno, praznici su čudesni.

Obožavam kada su praznici blizu i kada kucaju na vrata mog doma i mog srca. Volim da se družim sa dragim ljudima, volim da se veselim, volim da uživam u slavlju. Praznici su za mene nešto što iščekujem tokom čitave godine, praznici su za mene riznica radosti i uzbuđenja. Veoma sam nestrpljiv i jedva čekam da praznici dođu. Ništa me ne može usrećiti više od praznika, praznici mi pomažu da pronađem svoj mir, praznici mi pomažu da pronađem pravi put do sreće i blagostanja. Povodom predstojećih praznika želim svima puno ljubavi, mira i sreće.

U SUSRET PRAZNICIMA – SASTAV

Sjaj proteklih praznika – sastav

Iza nas su brojni praznici koji su nam doneli puno sreće i koji su ispunili naša srca. Praznici ne mogu da budu loši i tužni, praznici donose samo sreću, praznici donose samo radost. Koliko god da je čovek tužan i zabrinut, na dan praznika se malo oraspoloži, razvedri i razveseli. Upravo to predstavlja suštinu praznika, kao i njihovu glavnu svrhu. Protekli praznici bili su zaista sjajni i na mene ostavili veoma dobar utisak. O svemu tome ću vam detaljnije pričati u nastavku ovog sastava.

Proteklih dana, kroz moj život prošlo je puno praznika i svaki od njih bio je poseban na sebi svojstven način. Svaki od njih me je obradovao i u neku ruku raznežio. Tih dana bio sam veoma dobro raspoložen i i u svemu sam video razlog i povod za sreću. Jako volim kada sam tako dobro raspoložen i kada mogu opušteno da uživam u svemu što mi dolazi u susret. Prethodne dane, tj. protekle praznike, proveo sam u društvu svojih najboljih drugara. Satima smo se smejali, šalili, igrali i zabavljali. Našem druženju nije bilo kraja, svakog trenutka smo želeli da praznici nikada ne prođu. Praznična atmosfera je nešto najlepše što čovek može da oseti u svom životu. Proteklih praznika čitavo moje biće uživalo je u toj atmosferi i upravo zbog toga sam beskrajno zadovoljan. Naravno, bilo mi je pravo zadovoljstvo da praznike provodim i sa svojom najbližom familijom, tj. porodicom. Najviše vremena proveli smo u razgovoru. Toplo i srdačno smo pričali o svemu i nežne emocije bile su svuda oko nas. Protekle praznike zauvek ću pamtiti po tome što sam tih dana ostvario jednu svoju životnu želju. Oduvek sam želeo da posetim selo u kojem su živeli preci naše porodice. To selo nalazi se na jednoj velikoj planini i naši preci su pre nešto više od sto godina tamo živeli. Zahvalan sam mojim roditeljima što su baš za vreme praznika rešili da me obraduju i da mi ispune tu želju. Srce mi je bilo puno kada sam bio u tom selu, bilo je jako hladno, ali to mi nije smetalo, jer sam bio presrećan. Planinska idila, u kombinaciji sa prazničnom euforijom, pružila mi je veliki i neponovljivi užitak. Protekli praznici su bukvalno sijali od lepote i u najmanju ruku su bili savršeni i predivni.

Po mom mišljenju, ne postoje praznici koji nisu lepi i posebni, ali protekli praznici bili su zaista predivni i imam ogromnu želju da se što pre vrate. Kada sam tužan ne osećam se dobro i zbog toga obožavam da budem srećan. Za vreme praznika se osećam kao najsrećnije biće na čitavoj planeti, za vreme praznika osećam se moćno i nadahnuto. Po svemu sudeći, sjaj proteklih praznika ću zauvek čuvati u svojim najlepšim uspomenama. Jednostavno, obožavam praznike i ne mogu im odoleti.

Nova Godina u mom domu

Kada dođe zima, kada padne sneg i kada se približi kraj godine, sve počinje da se menja i sve postane nekako lepše i privlačnije. Nova Godina je praznik koji sa sobom nosi čaroliju, Nova Godina je magični praznik koji daruje sreću čitavom univerzumu. Nova Godina nam govori da je jedan vremenski period zauvek završen, ali, isto tako nam govori da je pred nama novi period, neko novo i srećnije doba. Gledano iz svakog ugla, Nova Godina je radostan praznik koji spaja ljude i koji u njima useljava radost, mir i blagostanje. Nova Godina donosi nove srećne dane, Nova Godina je šansa da ostvarimo sve želje, Nova Godina predstavlja veselje.

U našoj porodiciji postoji tradicija, kada su u pitanju praznici, tačnije Nova Godina. Ta tradicija se iz godine u godinu nastavlja i to je nešto što donosi sreću našem domu. Za Novu Godinu svi se porodično okupimo za prazničnom trpezom i svi zajedno uživamo u slavlju. Pre toga, svi zajedno učestvujemo u pripremanju svega što je potrebno i neophodno. Za Novu Godinu sve u našem domu mora biti čisto, uredno i fino. Svaka stvar mora da bude na svom mestu, svaka sitnica je važna i nezaobilazna. Moja majka se uvek trudi da naš dom blista i zaista volim da joj u tome pomažem. Nova Godina je za naš dom praznik kome se posvećuje puno pažnje. Svaku Novu Godinu sam proslavio sa svojom porodicom i uvek mi je bilo jako lepo i prijatno. Moja porodica me najbolje razume i svi se međusobno puno volimo. Upravo zbog toga mi je milo kada Novu Godinu proslavljam sa svojom porodicom, u svom toplom domu. Naše porodično slavlje predstavlja jedno zaista prikladno i ugodno veselje. Volim da tokom slavlja igram i pevam sa mojim sestrama. Moje sestre su mlađe od mene i kao njihov stariji brat trudim se da budem što nežniji i pažljiviji. Moje sestre su moje zlato i volim ih najviše na svetu. Kada su one pored mene, svaka Nova Godina je lepa i fantastična. Svake Nove Godine, nešto malo pre ponoći, moji roditelji drže govor i pričaju o budućnosti i o lepim stvarima. Sve te lepe reči pamtim skoro čitave naredne godine i trudim se da ih nikada ne zaboravim. Pored govora, moji roditelji uvek pripreme i neko malo iznenađenje. Veoma često, moje sestre i ja dobijemo vredne poklone, kao mali znak pažnje i ljubavi. Ruku na srce, proslava Nove Godine u našem domu je veoma skromna i patrijarhalna, ali upravo to je izdvaja od svega i upravo to joj daje posebnu notu. Po meni, sve je to izuzetno lepo i ne bih voleo da se nešto promeni. Nova Godina u našem domu je divna, Nova Godina u našem domu je izvanredna.

Nova Godina predstavlja idealan trenutak da se zamisli neka želja, Nova Godina je idealan trenutak da se zamisli nešto lepo i dobro. Novu Godinu ne krasi samo slavlje i dobro raspoloženje, Novu Godinu krase i emocije, kao i pozitivne misli i reči. Nova Godina u našem domu predstavlja primer jednog savršenog skupa ljudi koji se vole i poštuju i koji žele samo sreću, kao i sve najbolje i najlepše. U našem domu Nova Godina se obeležava na najradosniji mogući način i sve ostalo je nevažno. 

Leave a Reply